VeteranforsikringFå forsikret dit elskede veterankøretøj med en såkaldt veteranforsikring. Men hvornår kan et køretøj egentlig gå ind under kategorien ”veteran”? Og hvad er prisen på en forsikringstype af denne art, som jo naturligvis skal tilpasses eftersom du ikke kører i bilen året rundt? Få svar på dette og meget mere herunder, hvor vi vil give dig en introduktion til veteranforsikring samt guide dig frem til en god og billig løsning.

Hvis din bil skal optages under en veteranforsikring, skal den være mere end 35 år gammel (ældre end årgang 1978). Er din bil derimod fra 1979-1983 går den ind under kategorien ”klassiske biler”, som er en kategori indeholdende biler der er på vej imod betegnelsen som veteranbiler. Som sagt skal din bil altså være over 35 år gammel for at blive optaget som veteranbil, og dermed give dig de mange fordele forbundet med en veteranforsikring.

Nærmere om veteranforsikring

Ligesom med en almindelig bilforsikring kan du hos langt de fleste selskaber tegne både en ansvarsforsikring og en kaskoforsikring på din veteranbil. Førstnævnte er naturligvis den billigste løsning, imens kaskoforsikringen er dyrere, men omvendt også dækker flere forhold. Herudover kan du vælge specielle tilvalgsforsikringer til efter behov, som kan gøre din veteranforsikring personlig og ideel for dig.

Prisen på en veteranforsikring fastsættes ud fra flere forhold, såsom bilens handelsværdi og ejerens baggrund. Forsikringsselskaberne ved godt der kæles om veteranbilerne fra ejernes side af, hvorfor dette som regel også tages med i beregningen.

Krav for at tegne en veteranforsikring

Selvom der er forskellige krav fra selskab til selskab, gør følgende forhold sig gældende for langt størstedelen af de danske forsikringsselskaber der tilbyder veteranforsikring på biler. Det er således ikke nok at bilen er 35 år gammel, da andre forhold såsom nedenstående også skal opfyldes:

– Køretøjet skal være i original stand
– Køretøjet må kun benyttes til hobbykørsel
– Du skal være medlem af en veterankøretøjsklub
– Køretøjet skal opbevares/parkeres i en aflåst garage/bygning.

Dette er blot et lille udpluk af de mange forhold du skal opfylde. Især forhold nummer to er meget vigtigt, da du altså ikke må bruge køretøjet i forbindelse med shopping eller kørsel til og fra arbejde. En veteranforsikring sikrer dig og din bil, hvorfor de andre forhold ofte er opfyldt, da du formentlig i forvejen er meget omhyggelig indenfor beskyttelse og vedligeholdelse.

Indhent tilbud fra flere forskellige selskaber og sammenlign priser og dækning – på denne måde finder du den bedste løsning for dig.