kaskoforsikring til bilSelv som elitebilist bør du kraftigt overveje en kaskoforsikring bil, som dækker dig hvis der sker skader på din bil. Det er i dag lovpligtigt at have en ansvarsforsikring når du ejer en bil, hvorimod en kaskoforsikring er en tilvalgsforsikring, som dog dækker dig bedre og dermed også er relevant for mange. Således dækker ansvarsforsikringen kun i tilfælde af du påfører andre personer eller deres ejendele skader

, imens en kaskoforsikring bil også hjælper hvis der for eksempel sker store materielle skader på din bil i forbindelse med et trafikuheld eller bilen bliver udsat for hærværk. Denne tryghed er som regel grunden til folk vælger en kaskoforsikring bil, da du som sagt er dækket ind på langt flere områder.

Hvornår er det en god idé at få en bil kaskoforsikret?

I takt med at bilens værdi falder begynder mange også at overveje, om det er nødvendigt at holde fast i kaskoforsikringen. Eksperterne anbefaler dog at du altid holder fast i din kaskoforsikring bil, da der er set mange sager, hvor parten uden kaskoforsikring er kommet i en alvorlig klemme.

Kaskoforsikrings prisen vil som regel falde i takt med bilens værdi, hvorfor man ikke nødvendigvis skal betale et højt årligt beløb for en bil med lav værdi. Hvis man omvendt betaler 4-6.000 kroner i forsikring om året på en bil til en værdi af 5.000, kan de fleste dog formentlig se at kaskoforsikringen er spild af penge. Falder forsikringen derimod i takt med bilens værdi, som det forventes i langt de fleste tilfælde, kan det dog godt betale sig at holde fast i kaskoforsikringen.

Hvad er worst case scenario uden kaskoforsikring til bil?

Det er svært at svare konkret på, hvad der er worst case scenario for dig som bilist, men det er som sagt ofte set at folk kommer i klemme uden en kaskoforsikring bil. Sker der for eksempel et uheld, hvor der ikke er en modpart involveret, ser man ofte folk uden kaskoforsikring ende med en alt for lille eller slet ingen erstatning. Dette kan du undgå med en god og billig kaskoforsikring bil, som sikrer dig imod uforudsete skader.

Herudover står man selv med ansvaret, hvis man er så uheldig at blive involveret i en uforskyldt skade. Dette skyldes at dit forsikringsselskab ikke ønsker at gå ind i sagen, hvis du ikke er kaskoforsikret vel og mærke, hvorfor du pludselig selv må forhandle med modpartens forsikringsselskab. At blive overladt til sig selv på denne måde er ikke noget du skal udsætte dig selv for.

Råd til at finde en billig kaskoforsikring bil

Når det kommer til forsikringer, kan det være svært at finde den, der er den rette for dig. Markedet bliver kun større og større, det ændrer sig konstant, og samtidig er det en fuldstændigt individuel ting at finde sin forsikring, da dette afhænger både af ens tro på fremtiden og ens private økonomi. Det står også lige præcis sådan til, når det kommer til kaskoforsikring bil, og derfor kan du her finde en række tips og perspektiveringer, som kan hjælpe dig til at finde frem til det helt rigtige.

Overordnet set er der tre ting, man skal tænke over, når det kommer til kaskoforsikring bil: dækning og selvrisiko. Ved dækningen af forsikringer til bil er det sådan, at det er lovpligtigt at have en ansvarsforsikring i Danmark, som går ud på at dække omkostningerne ved skade af en andens ejendom. En kaskoforsikring bil er så til at dække omkostningerne ved reparation af egen ejendom eller eventuelt køb af en ny bil. Hvor meget din kaskoforsikring bil så skal dække er op til dig, hvor der er flere forskellige muligheder.

Kaskoforsikring og selvrisiko

Det andet økonomiske perspektiv er selvrisikoen. En billig kaskoforsikring bil vil have en høj selvrisiko, hvor denne så bliver mindre, jo mere forsikringen koster. Her er det så en god idé at vælge en, der ikke er alt for billig; hvis uheldet er ude, kan det være hårdt for økonomien, hvis selvrisikoen er meget høj.

En måde at få fat i en billigere forsikring – og derved få råd til at tage en, der har en lavere selvrisiko – er at samle ens forskellige andre forsikringer med ens kaskoforsikring bil. Når man gør dette, giver langt de fleste forsikringsselskaber nemlig fortrinlige rabatter. Jo flere du samler, jo mere sparer du, så det er rigtigt vigtigt, at man samtidig har fat i et godt selskab, så man kan få så meget som muligt ud af det.

Her er der to faktorer, der afgør, hvor godt et selskab er og hvilket, du skal vælge: det første er det økonomiske, som er behandlet ovenstående, og det andet er servicen. En let måde at tjekke, hvor godt det står til her for et selskab, er at tjekke, hvor stor en andel af markedets klager, selskabet får, i forhold til dets markedsandel. Hvis procentdelen af klager her er større end markedsandelen, er det et dårligt tegn for selskabet, men hvis priserne er meget billige, er det så et valg, man må tage. Der er flere sider på nettet, der lader dig kigge efter dette.