MC forsikringHar du netop investeret i en motorcykel og dermed står og mangler en billig og god forsikring? I så fald er du havnet det rette sted, da vi her vil sætte fuld fokus på MC forsikring, således du har råd til at køre på din maskine. Du behøves naturligvis ikke være ny ejer af en motorcykel for at få noget ud af guiden her, da du ligeså vel kan have et ønske om at få sænket prisen på din nuværende.

Uanset hensigten vil vi herunder guide dig igennem det store marked for MC forsikringer, og forhåbentlig fylde dig med vigtig viden du kan tage med på din videre færd.

Billig MC forsikring – kom godt fra start

En motorcykel er i forsikrings øjemed et noget farligt område, hvorfor en MC forsikring oftest er dyrere end en almindelig bilforsikring. Når du skal tegne forsikring på MC´en har du to overordnede muligheder, hvoraf den ene er lovpligtig, nemlig en ansvarsforsikring. Denne forsikring dækker dig i tilfælde af du udøver skade på andre personer eller andres ting. Som sagt er denne forsikring lovpligtig, hvilket betyder du skal tegne den når du køber en motorcykel.

Den anden mulighed når det kommer til MC forsikring er en kaskoforsikring, som man også kender fra bilforsikringsverden. Denne giver dig en højere dækning, men dog også en tilsvarende højere pris. Med en kaskoforsikring er du blandt andet dækket ind i forbindelse med tyveri, skade på motorcykel og skade under transport.

Hvilken MC forsikring der passer dig bedst afhænger af din økonomi og dine behov, da kaskoforsikringen som sagt er noget dyrere, men dog også giver en bedre dækning og sikrere hverdag.

MC forsikring og ulykkesforsikring bør gå hånd i hånd

Det er desværre sådan at motorcyklister er impliceret i en del uheld, hvilket betyder at du naturligvis skal have en ulykkesforsikring, hvis du da ikke allerede har en vel og mærke. På denne måde er du også selv dækket ind, hvis der skulle ske dig noget i trafikken.

En billig MC forsikring er svær at finde, men ved at indhente uforpligtende tilbud hos landets mange selskaber, vil du uden tvivl blive sporet ind på hvor din underskrift skal havne. Priserne er meget forskellige, hvorfor du hurtigt vil være i stand til at sortere mange selskaber fra. Nogle gange er det oven i købet en god idé, at få en opdateret gennemgang af alle dine forsikringer, da dette som regel udmønter sig i en endnu billigere løsning.

At finde en billig mc forsikring

Ligesom ved alle andre forsikringer er det et stort stykke arbejde at finde frem til billigste mc forsikring. Der er altid meget store forskelle de enkelte forsikringer de enkelte forsikringsselskaber i mellem, og markedet er i konstant forandring. Herunder kan du finde forskellige midler, som kan gøre, at du ikke bare får en billig motorcykel forsikring, men at du også kan komme til at spare på dine andre forsikringer.

For man kan nemlig spare mange penge ved at samle alle sine forsikringer under et tag. Hvis du gør dette, giver de forskellige forsikringsselskaber dig nemlig mærkbare rabatter, der hurtigt kan spare dig mange penge. At finde frem til det rigtige selskab handler så om at finde et, der har en overordnet set fornuftig dækning, selvrisiko og service, som passer til det, du søger – ikke bare ved den mc forsikring, men også i det hele taget.

At finde frem til den rigtige dækning kræver, at du kigger dig godt for. Mange overordnende forsikringer har nemlig underordnede indbygget i sig, og derfor kan du komme til at forsikre den samme ting flere gange, hvilket er spild af penge. Samtidig er der lovpligtige i forhold til fornuftige forsikringer: ved en mc forsikring er det lovpligtigt sådan, at du skal have en ansvarsforsikring, men ud over dette bør du også ville have, at din mc forsikring dækker motorcyklen selv, eksempelvis.

Motorcykelforsikring uden høj selvrisiko

Ved selvrisiko er det også vigtigt, at man har øjnene åbne. En billig forsikring har typisk en høj selvrisiko med sig, og det kan ofte betyde, at forsikringen i selv bliver et meningsløst spild af penge, da du så – hvis ulykken er ude – kommer til at betale næsten ligeså meget for din mc forsikring plus selvrisikoen, som du ellers ville skulle betale selv alligevel. Her er det så en balancegang, hvor du skal gøre op med dig selv, hvor meget du vil betale i forhold til, hvor meget du kommer til at få tilbage.

Det sværeste at finde ud af er så, hvordan det står til med det enkelte instituts service. Især når du har alle dine forsikringer og ikke kun din mc forsikring et sted, er det vigtigt, at det er et selskab, der er til at stole på. Dette er lettest ved at se på, hvordan det står til med deres markedsandel i forhold til deres andel af klager – disse tal kan findes flere steder på nettet. Hvis andelen af klager i procent er højere end markedsandelen i procent, vil dette betyde, at det er selskabs, der klages relativt ofte over. Dette betyder umiddelbart, at det er et sted, man skal holde sig fra, men hvis priserne er gode, kan det sagtens stadig være fornuftigt at holde til der – igen et valg.