BilforsikringFå skræddersyet en bilforsikring, således du ikke betaler for en høj dækning du ikke har brug for eller omvendt. Det er meget vigtigt, at have den helt rigtige bilforsikring, da det er på dette punkt de store forskelle imellem selskaberne kommer til udtryk. Derfor kan du formentlig enten spare mange penge eller få en bedre dækning, ved at være opmærksom og få indhentet tilbud fra flere fronter.

Du skal naturligvis være meget opmærksom, når du bevæger dig ud på dette marked, da alle selskaberne kæmper om din gunst og dermed ofte lover guld og grønne skove. En kritisk, men dog positiv indgang til situationen, er dog ofte nok til at få strikket en rigtig god løsning sammen, som du kan være tilfreds med i mange år fremover.

Billig bilforsikring – dette skal du være opmærksom på

Ligesom med alle andre forsikringer er der faldgruber ved en bilforsikring, som du skal kende til på forhånd. Det er lovpligtigt at have en ansvarsforsikring på sin bil i dag, hvilket betyder at du som minimum skal have denne forsikrings type  Der er herudover mulighed for at tegne en kaskoforsikring også, som vi vil komme nærmere ind på herunder. Den førnævnte ansvarsforsikring dækker de mest basale forhold, såsom personskader og skader på andres ting.

Hvis ansvarsforsikringen ikke dækker dig godt nok, skal du i stedet ty til en kaskoforsikring, som giver dig en enorm god sikkerhed og høj dækning. Her er forhold som hærværk og tyveri inkluderet, hvilket som sagt gør du får langt flere ting dækket, der ikke nødvendigvis har noget med din kørsel at gøre. Prisen på en kaskoforsikring afhænger primært af hvor mange kilometer du kører om året, imens ansvarsforsikringens pris ligger noget mere fast fra selskab til selskab.

Skræddersy den billigste bilforsikring?

Som vi kort nævnte i starten kan det være en god idé, at skræddersy din bilforsikring, således du er sikker på at netop det du anser som nødvendigt er med under dækningen. Dette er muligt på grund af de mange tilvalgs forsikringer  som man kan vælge til og fra efter behov. Dette inkluderer blandt andet førerforsikring samt diverse vejhjælps løsninger, der som sagt kan kobles på efter behov.

Når det kommer til bilforsikring er der dog også andre forhold du skal være opmærksom på, blandt andet at selskaberne ofte tilbyder dig en samlet forsikrings løsning  og altså ikke blot et tilbud på bilforsikringen. Dette kan i nogle tilfælde være rigtig smart, da de fleste selskaber kører med fordelagtige samlerabatter, der kan give dig en billigere samlet løsning ved at skifte.

Den billigste bilforsikring

Som med alle andre forsikringer er det ikke lige til at finde den “billigste” bilforsikring, da der er for mange forskellige faktorer, der spiller ind – men noget, der er helt sikkert, er, at en kan være mere billig end en anden. Især når det kommer til unge, er det vigtigt, at man kigger sig omkring og ikke tager det første det bedste, da der kan være store udsving mellem de enkelte institutter. Her kan du finde nogle gode råd til at finde frem til det, der i sidste ende bliver det billigste for dig.

Når det kommer til bilforsikringer er det ligesom ved alle andre forsikringer vigtigt først at kigge på dækning. Forskellige tilbud kan have meget forskellige former for lige netop dette, når det kommer til forsikring til bil. Ved dækningen er det vigtigt, at din bilforsikring dækker mere end blot den lovpligtige ansvarsforsikring, der kun sikrer andre imod skader, du måtte forvolde, men at din bilforsikring også sikrer dig selv, hvis du skulle komme ud i et uheld.

Det er samtidigt vigtigt, at du har øjne for mere end blot de priser, du selv betaler i første omgang; du skal også tænke over hvilken selvrisiko, der bliver givet dig. En bilforsikring, der er meget billig, kan i sidste ende blive meget dyr, da disse altid priser har en meget høj selvrisiko til følge. Derfor skal du gøre op med dig selv, hvor meget du vil betale i forhold til, hvilken selvrisiko, der bliver stillet til dig.

Forsikringer til bil

Men for at få den billigste forsikring er det altid sådan, at du skal samle alle dine forsikringer inklusiv din bilforsikring et sted. Alle har flere end blot bilforsikringer, og jo flere du samler ved et forsikringsselskab, jo billigere bliver det. Derfor skal du nok tage et kig ud over flere ting end blot din bilforsikring, og her er det så vigtigt, at du finder frem til et forsikringsselskab, der både overordnet set har god dækning og er billig, men som samtidig også er et, du kan stole på.

Om du kan stole på de enkelte selskaber kan du eksempelvis tjekker ved det, at du ser på, hvor stor en andel af klager de har i forhold til deres markedsandel. Dette er der flere sider på nettet, der lader dig gøre. Hvis tallet for klager er højere end markedsandelen, er det typisk skidt, og det er godt, hvis det står omvendt til. Men hvis priserne er de billigste for et selskab, der her har et dårligt ry, kan det stadig være smart at tage sine lån ved det – igen er det en balancegang.

Tænk over alle disse ting, kig dig godt omkring, og du er allerede god på vej til at finde frem til den for dig helt rigtige bilforsikring.