knallertforsikringTegn en knallertforsikring og opfyld lovens fastsatte rammer. Det er således lovpligtigt at have en knallert- eller scooterforsikring i dag, hvilket betyder du er forpligtet til at tegne denne forsikring, hvis du investere i en maskine af denne art. Som man kender det fra blandt andet bilforsikringer er det ansvarsforsikringen der er lovpligtig, eftersom det er denne der dækker i tilfælde af du skader andre personer eller deres ejendom. Der findes naturligvis også tilvalgsforsikringer samt den velkendte kaskoforsikring til knallerter, som dækker dig bedre og mere grundigt ind. Om dette er nødvendigt afhænger helt og holdent af dine personlige behov.

Når du ejer et motorkøretøj, uanset om dette er en bil, motorcykel eller knallert, siger den danske lov at du skal have som minimum en ansvarsforsikring. Som vi har været kort inde på dækker en ansvarsforsikring, hvis du skulle påføre skade på andre personer eller andres ejendom. Denne knallertforsikring redder altså dig, hvis uheldet skulle være ude i form af dig og din knallert påfører andre skade. Det kan både være i forbindelse med materielle skader eller personskader, såsom for eksempel hvis et uheld skulle gøre en anden person invalid.

Bag om ansvars- og kaskoforsikring

En anden stor fordel ved en ansvarsforsikring som knallertforsikring er, at den dækker knallerten, hvilket vil sige at det er lige meget om det er dig eller en anden der sidder bag styret.

En anden type knallertforsikring er en kaskoforsikring, der er dyrere end ansvarsforsikringen, men naturligvis også dækker en del flere forhold. Hvis du for eksempel er så uheldig at være impliceret i et uheld, hvor der også sker store skader på din knallert, dækkes dette af kaskoforsikringen. Herudover dækker denne knallertforsikring også tyveri og lignende.

Find en billig knallertforsikring online

Det er svært at give et specifikt svar på hvad en knallertforsikring pris er. Dette afhænger således af mange forhold, heriblandt din egen erfaring indenfor knallertkørsel, din knallertmodel og ikke mindst hvilket selskab du vælger. Herudover er der som sagt også forskel på ansvars- og kaskoforsikring, hvor sidstnævnte er noget dyrere.

Du kan dog selv tage enkelte forholdsregler, som gør det nemmere og mere sandsynligt at finde en billig knallertforsikring. Dette inkluderer blandt andet end grundig og ikke mindst kritisk tilgang til sagen, hvor du så vidt muligt forsøger at indhente mange tilbud og sammenligne disse grundigt. På denne måde kan du hurtigt se forskel på både pris og dækning, der uden tvivl er de to vigtigste forhold.

Få den rigtige pris til din knallertforsikring

Som ved alle andre forsikringer kan det være svært at finde frem til den helt rigtige pris, når det kommer til en knallertforsikring. Det er lovpligtigt, at man skal have en ansvarsforsikring til sin knallert, før man må køre på de danske landeveje, men ud over dette, hvilken en har man så brug for – og hvad skal man betale for den, før det bliver for dyrt? Her under kan du finde nogle gode tips, der kan hjælpe dig med at finde frem til din knallertforsikring.

Den lovpligtige ansvarsforsikring gælder kun den skade, du kan komme til at forvolde andre og deres ting – ikke egentligt din knallert selv. Derfor er det typisk, hvis man har købt en helt ny knallert eller scooter, at ens forsikrings dækningen går ud over blot det, den “skal”, hvor du så også sikre dig selv, at du kan få en ny knallert eller få den repareret, hvis den skulle gå i stykker. Hvis det dog er en gammel knallert, der er blevet købt meget billigt, kan dette være noget, du ikke bør – det kommer an på din selvrisiko.

Billig knallertforsikring – dyrere selvrisiko

En selvrisiko er det, du selv skal betale, hvis der sker noget med det, du har forsikret. Jo dyrere forsikringen er, jo lavere vil selvrisikoen typisk være, når det kommer til noget som en knallert – ved dyrere ting er det mere kompliceret. Hvis du valgt en meget billig forsikring, kommer du derfor til at betale meget i selvrisiko, hvis ulykken skulle være ude, og på grund af det, kan det hele ende med at være en meget dyrere affære, end det ville være, hvis man havde valgt en dyrere men mere omfattende forsikring. Derfor er det et valg, man skal tage med sig selv, hvor meget man vil betale for sin knallertforsikring i forhold til dette.

En sidste ting, man skal have in mente, er det, at man kan få store rabatter, hvis man samler sin knallertforsikring med andre forsikringer. Jo flere forsikringer man har ved et selskab, jo billigere er det typisk at tage et nyt, hvor man lukker op for meget godt ved at have flere et sted. Derfor bør man også samle det sådan, hvis man vil have det billigste – og derfor bør man også tænke godt over, hvilket selskab man vælger. Det skal derfor være et, man føler, at man kan stole på, samtidig med, at det overordnet set og ikke kun ved en knallertforsikring skal have noget, der passer til dig.