Forsikringer til unge.jpg2Hvor finder man gode og billige forsikringer til unge? Dette spørgsmål stiller mange studerende, lærlinge eller ufaglærte nok sig selv, da det kan være svært at finde forsikringer der kan betales. Du behøves ikke at tilhøre nogen af ovenstående grupper, da man i forsikrings øjemed faktisk er ung helt op til 29 års alderen. Derfor er det primært forsikringer til unge under 29 år denne guide vil beskæftige sig med.

Ansvarsforsikring, indboforsikring og ikke mindst bilforsikring er noget de fleste støder på allerede i starten af 20’erne, hvor man efter sin 21-års fødselsdag ikke længere er dækket af mor og fars forsikringer som udeboende. Derfor skal du selv ud og finkæmme markedet, hvilket vi vil hjælpe dig med, således du ender op med en billig og god forsikring til unge.

Hvor skal man starte?

Umiddelbart er den klart billigste måde at gribe forsikringsområdet an på, at indhente flere gratis og uforpligtende tilbud hos selskaberne. De fleste kører kampagner med dette, hvor du får udarbejdet et tilbud af en assurandør i dit område på alle forsikringer du måtte have. Herefter vil denne præsentere tilbuddet for dig, hvilket gør det nemt at sammenligne dækninger og priser hos de forskellige selskaber.

Forsikringer til unge kan også forsøges over internettet, da mange selskaber, heriblandt Alm. Brand, har onlineberegnere liggende frit tilgængeligt på deres hjemmeside. Her kan du selv taste dine data ind, hvorefter du kan se prislejet. Uanset hvilken måde du griber det an på, er sammenligning og en kritisk tilgang til det hele essentielt, da du formentlig ikke får en hverken billig eller god forsikringsløsning ved at acceptere det første tilbud.

Forsikringer til unge – sammensæt en løsning ud fra dine behov

Selvom pris naturligvis er et vigtigt punkt, især som studerende på SU eller lignende, skal du ikke kimse af dækningen, der selvfølgelig også helst skal være optimal. En forsikring hjælper ingenting, hvis du ikke er dækket når/hvis der endelig skulle ske noget. Har du en bil er det for eksempel lovpligtigt at tegne en ansvarsforsikring, hvorefter du dog selv kan vælge om der skal tegnes en kaskoforsikring eller ej. Her vil den typiske studerende fravælge en kaskoforsikring, da denne koster en hel del ekstra.

Billige og gode forsikringer til unge er altså muligt om end svært at finde, hvilket gør din egen indsats enorm vigtig for det endelige resultat. Sammenlign de forskellige selskaber og vælg den løsning der passer dig og din økonomi bedst.