Couple giving two young children piggyback rides smilingLad din familie leve videre i økonomisk tryghed, hvis du skulle være så uheldig at miste livet via en god og billig livsforsikring. Dette hænger måske ikke umiddelbart sammen, for hvordan kan en livsforsikring være både god og billig på samme tid? Det vil vi blandt andet kigge nærmere på herunder, samtidig med vi også vil give dig gode råd og tips, således du ender op med en stabil livsforsikring, der giver dine børn og samlever økonomisk råderum i en svær tid.

Men først og fremmest; hvad er en livsforsikring egentligt? Kort sagt sikrer en livsforsikring din familie, hvis du skulle gå hen og dø. På denne måde skaber du en enorm tryghed i hverdagen, i og med din familie er sikret, hvis det utænkelige skulle ske.

Råd og tips til livsforsikring

Når du har bestemt dig for, at tegne en livsforsikring vil det første spørgsmål formentlig være noget i retningen af: hvor stor en forsikringssum skal jeg vælge? Dette afhænger i høj grad af din egen økonomiske situation, hvorfor det er nødvendigt at kigge nærmere på jeres økonomi, størrelsen af jeres formue og ikke mindst hvilke lån i har. Alle disse forhold kan spille ind på din forsikringssum, som naturligvis først og fremmest skal være i en størrelsesorden der sikrer din familie.

Hvem der skal have erstatningen fra din livsforsikring bestemmer du naturligvis helt selv, men den går dog oftest til de nærmeste pårørende i form af samlever og eventuelle børn.

Noget andet der er værd at bemærke er, at erstatningen udbetales uanset om din død skyldes en ulykke eller sygdom.

Hvordan finder jeg en billig livsforsikring?

Som vi kort var inde på i starten er det ikke umuligt, at finde en både god og billig livsforsikring. Dette skyldes at mange forsikringsselskaber kæmper om din underskrift, hvorfor der i høj grad bliver konkurreret på både pris og kvalitet af forsikringerne. Som udgangspunkt bør du tage den første kontakt til dit nuværende forsikringsselskab for at høre nærmere om livsforsikringen. Dette er en god idé, da de som regel er villige til at strække sig langt for at du fortsætter som kunde.

Det er dog ikke ensbetydende med, at du skal takke ja og underskrive deres aftale lige med det samme. Indhent derimod flere tilbud fra andre selskaber og gå dem omhyggeligt igennem. Sammenlign pris og dækning fra de forskellige og find det tilbud, der passer dig og din familie bedst.