FamilieforsikringMed en familieforsikring er hele familien sikret imod uheldige og ubehagelige situationer. En familieforsikring dækker over en kombineret løsning af indboforsikring, ansvarsforsikring og retshjælpsforsikring, hvilket giver en naturlig tryghed i hverdagen. I og med hjemmeboende børn og samboende også er dækket ind under din familieforsikring, kan du roligt lade værdierne stå i fred og ro, også når du skal på udlandsferie eller væk i en weekend.

Der er naturligvis mange forhold du skal tage højde for og undersøge nøje, således du ikke bliver underforsikret eller taget ved næsen af forsikringsselskabet. Dét og meget mere vil vi komme ind på herunder.

Hvad og hvordan dækker en familieforsikring?

Som hovedregel dækker en familieforsikring alle værdierne i dit hus eller lejlighed, uanset om ejendelene er dine, din sambos eller børnenes. Enkelte forsikringsselskaber kører dog med specielle grænser for hvad hver enkelt ting maksimalt må være værd, hvorfor man indimellem kan blive underforsikret på specielle smykker eller malerier. De fleste selskaber er dog villige til at gå på kompromis vedrørende dette, hvilket betyder man ofte ender op med noget nær den reelle værdi.

Du skal som sagt undgå at blive taget ved næsen, hvilket blandt andet kan gøres ved at forlange, at særlige værdigenstande skal nævnes og anføres med værdi i policen. På denne måde er man garanteret dækning. Herudover vil det også være smart med billeddokumentation, i form af fotos af indboet, som gør det nemt at bevise ejendelens stand og værdi.

Det smarteste, og formentlig også nemmeste for dig, er at få en assurandør ud og besøge dig, hvorefter denne vil kunne strikke et tilbud på en familieforsikring sammen.

Familieforsikring – sådan er du dækket ind

Tyveri, såvel røveri som indbrudstyveri, er dækket når du tegner en familieforsikring. Det er naturligvis enormt ubehageligt at andre har snaget rundt i dit hus, men heldigvis undgår du den økonomiske bagside, ved at have en ordentlig familieforsikring. Brand er også dækket af din familieforsikring, hvilket betyder at brandskader på indbo samt skader der kan opstå i forlængelse heraf, også giver dig ret til erstatning.

Vandskade- og retshjælpsforsikring er også dækket af din familieforsikring. Herudover er der også inkluderet en ansvarsforsikring, som blandt andet dækker ved hændelige uheld og lignende.

Du kan altså undgå at have mange forskellige forsikringer indenfor hvert enkelt område, men i stedet have én samlet forsikring som denne til at klare ærterne. Indhent tilbud på en familieforsikring og se om det er noget for dig.