KatteforsikringMange katteejere glemmer alt om en katteforsikring til familiens nye medlem, da denne ikke er lovpligtig ligesom tilfældet er med hundeforsikringen. Dette er meget uheldigt, eftersom katte i dag er så stor en del af familien, at de fleste vil sige ja til at få den behandlet – også selvom dette koster en god sjat penge hos dyrlægen. Med en katteforsikring kan du få dækket behandlinger, således du kan give din kat den bedste behandling, samt et langt og trygt liv.

De fleste forsikringsselskaber har derfor også katteforsikring i sortimentet i dag, som dog ofte går under navnet dyreforsikring, der også dækker andre kæledyr du måtte have. Vi vil herunder kigge nærmere på både pris og dækning, således du kan komme godt fra land med en katteforsikring til din nye øjesten.

Få den rigtige dækning på din katteforsikring

Når du erhverver dig en kat og dermed også skal overveje en katteforsikring, er det vigtigt du er opmærksom på dækningen. Her skal du gøre op med dig selv, hvor meget du ønsker at din katteforsikring skal dække, eftersom der er store variationer på området. Imens nogle blot ønsker en begrænset dækning vælger andre at gå efter en fuld dækning – hvilken type der passer dig og din kat bedst afhænger af dine behov.

Den begrænsede dækning hjælper i forbindelse med ulykker eller anden tilskadekomst. Den fulde dækning derimod hjælper med alt det ovenstående, samt receptpligtig medicin og eventuel genoptræning af katten. Denne er naturligvis beregnet til racekatte, hvor genoptræning bør være inkluderet. Imellem begrænset og fuld dækning findes der naturligvis også andre løsninger.

Katteforsikring priser?

Prisen på din katteforsikring afhænger i høj grad af racen, samt naturligvis hvilken dækning du ønsker. Begrænset dækning er naturligvis billigere end den fulde dækning, hvilket er meget logisk set i forhold til at dækning og pris ofte går hånd i hånd. Nogle racekatte har for vane at blive syge oftere end andre, hvorfor disse racer er dyrere at forsikre. Herudover er der store prisforskelle fra selskab til selskab, hvilket gør det nyttigt at indhente gratis og uforpligtende tilbud fra flere kanter.

Særligt hvis man ejer en racekat bør man grundigt overveje en katteforsikring, eftersom disse er særdeles dyre at anskaffe. Netop derfor giver det god mening at man også passe ekstra meget på dem. Herudover er man med en livsforsikring til racekatte ofte sikret dækning i form af erstatning til en ny killing af samme race.